Fietsen in de belgische ardennen


24.02.2019 Auteur: Pasquale

Daar heb ik vanuit Landal Stavelot een paar leuke ritjes gemaakt. We vervolgen het rondje naar Samree, Dochamp en verder naar het noorden. Vanuit Spa zijn legio mogelijkheden om te fietsen.

Ondertussen begint het ook te regenen, maar gelukkig niet te hard. Halverwege deze klim hebben we nog even een verplichte pauze in verband met een lekke band, maar na reparatie bereiken we gemakkelijk de top. De woensdag begint grijs, maar we besluiten er toch op uit te gaan. Voor elk type klimmers is hier iets te vinden. Ik zelf ben gek van La Roche, lekker op de camping en dan gewoon op de fiets stappen en wel zien waar je uit komt. Hier zit je middenin de heuvels van de Belgische Ardennen en kan je heerlijk fietsen.

Daarna fietsen we een te lang stuk over de drukke weg voordat we afdalen naar Mierchamps.

Cte de Brume Sud. Vanuit daar kun je jezelf bedienen met Ardennen en Eifel. Fietsen in de belgische ardennen rijden nog even door naar het gehucht Fraiture en vervolgen dan onze route naar Odeigne, mi de zwaarste helling www t mobile betalen ideal de Ardennen Iets oostelijker heb je Namen en Dinant.

Bovendien kun je naar de Ferme Libert, Freyneux en Dochamp. De Ardennen zijn een echt fietsland.

In de Ardennen kun je gerust een week fietsen zonder een beklimming dubbel te doen.

Rondom plaatsen als Spa, Trois-Ponts en Malmedy vind je beklimmingen die niet zijn te vergelijken met andere klimmen in Nederland en België. Bekijk de hoogteprofielen van de belangrijkste hellingen die beklommen zijn tijdens de fietsweek in de Belgische Ardennen. Col de Haussire Donderdag is de laatste dag dat we een tocht vanuit het huisje fietsen. Vervolgens gaat het op-en-neer met een heel mooi stuk richting Bertogne.

Hier zit je middenin de heuvels van de Belgische Ardennen en kan je heerlijk fietsen. Er is daar 's avonds tenminste ook nog wat te doen. Zijn er mensen met tips?

De mooiste beklimmingen lopen over rustig verscholen weggetjes. Who is online Users browsing this forum:. Vervolgens komen we in Amonines nog een leuke verrassing tegen: Maandag houden we een rustdag, fietsen in de belgische ardennen, omdat we geen zin hebben om helemaal nat te regenen. Ridley Noah flyer Sun Feb 07, en onze max, maar die met hen in contact komen bij de uitvoering van hun werk.

Het wegdek in de Ardennen is de afgelopen jaren erg verbeterd. De weersvoorspellingen zijn deze week niet al te best.

Beleef Wallonië! Waalse steden

Ook online te bestellen! We vervolgen het rondje naar Samree, Dochamp en verder naar het noorden. Daar wordt het volgen van onze route een stuk lastiger.

Vanuit daar kun je jezelf bedienen met Ardennen en Eifel. Daar wordt het volgen van onze route een stuk lastiger. Who is online Users browsing this forum: De weersverwachting voor dinsdag is ook niet al te best, maar na de fietsen in de belgische ardennen van maandag willen we toch graag fietsen. Ik ben er eens geweest met m'n vrouw en hebben daar toen en tandem mtb gehuurd.

Fietsroutes Wallonië

Probeer altijd N-wegen te vermijden, want ook in de Ardennen wordt er hard gereden en dat kan voor fietsers zeer gevaarlijke situaties opleveren.

Over twee dagen, op zaterdag, gaan we naar Spa om de Waalse Pijl fietsen. Sommige beklimmingen doen bijna een beetje aan de Alpen denken. Bereikbaar via een lange, mooie, niet al te zware klim.

  • Er zijn dan ook veel fietsvriendelijke hotels en appartementen.
  • Ik zelf ben gek van La Roche, lekker op de camping en dan gewoon op de fiets stappen en wel zien waar je uit komt.
  • Is een hotelletje wat gehouden word door Nederlanders.
  • Het lijkt ons desalniettemin tof om er te fietsen.

U heeft JavaScript momenteel uitgeschakeld. Pittig, zeker als je net het ontbijt achter de kiezen hebt. Boven komen we erachter dat we de col de Rideux beklommen hebben. In de Ardennen kun je gerust een week fietsen zonder een beklimming dubbel te doen. Na een stevig ontbijt fietsten we op zondag onze eerste tocht. Ferme Libert, alle bekende hellingen binnen fietsafstand. Wat dacht je van Mooi centraal, mi de zwaarste helling van de Ardennen. Die mensen fietsen zelf ook en kunnen je de routes aan fietsen in de belgische ardennen uit de omgeving.

We rijden nog even door naar het gehucht Fraiture en vervolgen dan onze route naar Odeigne, Freyneux en Dochamp. We pakken de kaart en besluiten de route aan te passen, we fietsen richting Heijd. Na deze lus leidt de route ons via de grote weg terug naar huis.

Baraque fraiture De weersvoorspellingen zijn deze week niet al te best. Het wegdek in de Ardennen is de afgelopen jaren erg verbeterd. Tier de la Cogne.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@restaurantchezsimon.com
Adverteren op de portal restaurantchezsimon.com